Vecka 27

Hej på er.

Hoppas ni har haft en härlig helg. Jag skulle ha skrivit men får sitta med det efter det här inlägget annars kommer morgondagen bli fruktansvärt stressig. Har stämrep på kvällen men måste nog skippa det för att hinna skriva klart. Får se imorgon hur jag ligger till.

Igår gick vi ju iaf in i vecka 27 så jag tänkte ni förtjänade en liten magbild :) Vet inte om jag tycker magen växer så mycket men det kanske svårt att märka när man ser den varenda dag. Idag är det bara 96 dagar kvar... Känns jättekonstigt.

Vecka 27 (26+1)

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

(Källa: Familjeliv)

♥♥♥

Kommentarer
Postat av: ellinor

vilken mysig mage :)

2011-02-27 @ 19:01:52
URL: http://ellinormolin.blogg.se/
Postat av: Elin

Du är jättefin Linda! Jättesöt mage!:-) Kram till dig!/Elin

2011-02-28 @ 19:22:56
Postat av: Sara

Du har glömt att uppdatera. =) Varför svarar du inte på några av frågorna jag skrivit innan? Du bad ju folk att fråga om det du inte skriver. =( Kram!

2011-03-10 @ 12:19:10
Postat av: Sara

Är allt bra med er? Det var så länge sedan du uppdaterade. Kram

2011-03-22 @ 17:23:48
Postat av: Elin

Allt bra med er? Det var länge sedan du skrev på bloggen. Kram

2011-03-29 @ 12:20:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0