Ny vecka

Ja, så var det dags för en ny vecka i skolan. Var ledig idag så för mig börjar veckan imorgon. Känns som den här kursen kommer bli bra. Det enda jobbiga är att jag har gamla saker hängande efter mig :( Måste göra omtenta i matematiken eftersom brandlarmet gick förra gången. Missade extratillfället de la in för jag var i Thailand så nu är nästa i mars ngn gång, och i Nkpg dessutom *suck*. Har inte skrivit något alls på kartläggningen till läs-och skriv, skäms på mig. Nästa examination på den är oxå i mars har jag för mig (vilket påminner mig om att jag borde kolla senaste dagen för anmälan till den). Har en komplettering från matematiken liggandes oxå men den är egentligen inte så jobbigt, måste bara ta tag i det...

Usch, helt enkelt. Ska bli så himla skönt att inte gå i skolan i höst, orkar inte med mycket mer nu.

Idag skulle jag ha städat lite och fixat här hemma, lämnat en påse till farmor och handlat godis på stan. Lyckades med två av de sakerna. Lämnade påsen till farmor och köpte upp mig till ett nytt år som guldmedlem på SF :) Hade bara 26 kr kvar för att vara kvar på den nivån så det fick bli lite godis. Det här är anledningen till att jag sprungit på bio så fruktansvärt mycket den senaste tiden.

Förutom de två sakerna lyckades jag shoppa lite oxå :blush: En ny hood-tröja från BikBok för 99 kr, en hårborste, spraybalsam, alla ♥ dag-present till maken, bh, body butter och semlor (tror det var allt). Nu får det nästan vara köpstopp ett tag. Vill gå och klippa mig oxå men sen får jag nog ta det lite lugnt.

Nu ska jag göra matlåda tills imorgon och sen gå och sova. Börjar inte fören 10 så lite sovmorgon blir det. Skönt.

Godnatt alla och sov så gott.

♥♥♥

Kliar

Fy tusan vad det kliar i mina ögon. Fattar inte vad det kan vara. Igår höll det oxå på större delen av kvällen. Har sköljt med linsvätska men det hjälper inte. Jätteirriterande är det! Försöker låta bli ögonen men ibland tänker jag mig inte för och så är fingrarna där och kliar igen *suck*

Nej, jag får väl testa att skölja lite igen och sen ska jag gå och sova. Filmen var förresten bättre än jag trodde den skulle vara. Lite sorgligt i slutet så lite tårar kom det allt men det är ju iofs inget konstigt när det gäller mig :)

Godnatt alla söta. Sov så gott.

♥♥♥

Vecka 23

Godförmiddag alla.

Igår gick vi in i vecka 23 (idag är det alltså 22+1).

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
(Taget från familjeliv.)

Känns ganska overkligt att ha gått över halva graviditeten. Idag är det 124 dagar kvar till beräknad förlossning. Vet inte om jag känner bebisen eller inte än. Något känner jag ibland men det är inga ordentliga sparkar så jag kan ärligt talat inte säga vad det är. När jag väl fattar att det är bebisen så kanske jag ocå förstår att jag kännt h*n ganska länge. Bara att vänta och se.

Idag ska jag åka och hälsa på farmor tillsammans med mamma. Ska se om jag kan hitta lite godis att ta med mig, hon var sugen på det. Sen ska jag på bio med Ellinor. Vi ska se Narnia. Var på bio i fredags oxå med mamma och hennes sambo, då blev det Burlesque. Om jag orkar så kanske det kommer upp en liten recension av båda filmerna senare idag eller imorgon. Är ledig imorgon så då ska jag fixa lite här hemma.

♥♥♥

Fel sida

Jag tror jag vaknade på fel sida imorse. Har känt mig lite halvdan ända sen jag gick upp och sen har inget gått som jag velat. Det här är helt enkelt ingen bra dag alls!

Det jobbiga är att det bara är småsaker som fått mig ur balans oxå. Ludwig har installerat om datorn här hemma och när jag idag bestämde mig för att lägga in rätt tema i firefox så fanns det inte. Kommer inte ihåg vad det hette eller exakt hur det såg ut. Visste bara att jag skulle veta när jag såg det men hittade det inte. Försökte med en massa andra olika teman men inget kändes lika bra som det jag haft förut. Blä! Försökte ta det lugnt och valde ett helt annorlunda som får duga sålänge för jag kände att jag verkligen höll på att få ett utbrott (jobbigt med hormoner).

Sen tänkte jag att jag skulle lyssna lite på musik för att bli på lite bättre humör. Satte igång itunes... som inte ville fungera. Eller programmet fungerade utmärkt, det var bara det att alla musik nu låg någon helt annanstans så den inte kunde spela upp ngt. Ringde Ludwig som snällt förklarade att man måste ta bort allt för att sedan lägga till allt igen. Detta meddelande gjorde att bägaren rann över för lilla hormonstinna mig och jag bara la på och började gråta.

Som sagt, det är ingen bra dag idag.

Godmorgon

Har ni sovit gott? Jag vaknade och mådde lite konstigt men det har gått över nu. Vet inte vad det var men kände mig nästan sjuk. Usch, tycker inte om sånt. Hoppas det inte kommer tillbaka.

Äntligen fredag. Har visserligen varit ledig hela veckan men det är ändå skönt att veckan börjar ta slut. Tycker den har gått jättesegt. Borde egentligen ha skrivit en massa på min kartläggning men har ngn spärr som gör att skolarbete inte fungerar just nu. Vet att det låter knäppt och att ingen förstår men det går helt enkelt inte att göra ngt. Jättesvårt att förklara.

Idag ska haf iaf hälsa på farmor på sjukhuset. Skulle åkt hem till henne igår med radion jag köpte men det blev visst lite sent. Gick på stan en stund med mamma och glömde bort tiden. Köpte en hårinpackning från Aussie som jag hoppas ska hjälpa till att fixa mitt hår. Det börjar bli lite slitet i topparna men vill inte klippa av det än. Senast jag klippte mig var i somras innan bröllopet. Tog några slitna toppar själv här hemma men vill inte förstöra min frisyr.

Årets andra semla intogs igår när jag fikade med mamma. Gott, men inte jättegod. Borde baka själv, det är godast men jag orkar inte just nu.

Undrar om ngt skolarbete kommer göras idag?

♥♥♥

20 januari 2011

Tack för alla gullliga kommentarer och grattis jag fått för bebisen. Blir så himla glad och det värmer verkligen! Ska försöka börja med att lägga upp nya magbilder vid varje veckobyte som är på lördagar, vet att en del vill se bilder :)

Idag tänkte jag åka in en sväng till stan. Lovade farmor att köpa en radio till henne som hon kan ha när hon är på sjukhuset. Vill ha lite andra saker med men får se hur länge jag orkar vara kvar. Har ju ingen mamma att hälsa på längre när jag behöver låna toalett eftersom hennes jobb har stängt. Undrar hur jag ska klara mig haha

Nu ska jag göra iordning mig. Hörs sen.

♥♥♥

Tillkännagivande ;)

God eftermiddag på er alla sötnosar.

Hoppas ni har haft en bra dag än så länge. Jag har som vanligt lyckats undvika allt skolarbete jag egentligen ska göra. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till för att bli bättre strukturerad och disciplinerad, inget funkar. Har ni några tips, så varsågoda att delge dem.

Ikväll blir det årets första rep med LiHtösen. Det började egentligen förra veckan men jag glömde bort det då :blush: Ska bli kul att komma igång med sången igen. Har blivit sugen på att dansa igen men det känns inget bra för tillfället. Dansen får helt enkelt vänta tills framåt hösten eller nåt sånt.

Jaha, jag antar att det är dags att komma ut här på bloggen oxå. Några har kanske redan räknat ut det men jag är iaf gravid! Beräknad förlossning är den 3 juni så vi har kommit lite mer än halvvägs. Fick en kommentar om varför jag inte sagt något tidigare (du som skrivit den får gärna tillkännage dig :)) och det är helt enkelt för att vi ansett det väldigt privat. Vi blev oxå jätteglad när jag fick veta men har inte kännt något behov att delge världen tidigare. Alla våra närmsta har vetat det länge och det räckte för oss.

Men nu vet ni oxå iaf. Så från och med nu kanske bloggen blir lite mamma-inriktad men det hoppas jag inte gör allt för mycket.

Nu ska jag fixa iordning mig inför kvällen. Jag och älsken ska kolla på en lägenhet om en timme med men den är rätt dyr så vi har till 99 % redan bestämt oss för att tacka nej. Finns annat vi behöver lägga pengar på. Men det ska bli kul att kolla iaf.

Bjuder på en bild så ni ser att jag faktiskt har en liten i magen :)

Blev visst många smileys i det här inlägget men ni får stå ut :P

♥♥♥

Oj, vad hände?

Hmm, uppdateringarna den senaste tiden har inte varit så bra. Men nu är jag här igen (vi får väl se hur länge den här perioden varar haha). Sen senast har vi hunnit med två konserter med LiHtösen, jul, nyår och en underbar bröllopsresa till Thailand. Däremellan har skolan försökt göra sig påmind men den har inte lyckats så bra. Har en kartläggning som ska vara inne imorgon men jag försöker inte ens längre. Sitter bara här och lyssnar på Glee och surfar runt på nätet *suck på mig alltså* Tror verkligen inte jag kommer lyckas få in arbetet i tid den här gången. Annars brukar jag kunna skriva ihop något på ett par timmar om jag måste men den här gången känns det hopplöst. Blä, helt enkelt! Tror kanske jag skippar inlämningen imorgon och använder veckan till att försöka bli klar bara och sen examineras senare.

Jaha, nu är det alltså ett nytt år oxå. Tyckte 2010 gick rätt fort. Hoppas det går lika snabbt tills det är sommar igen :) Saknar värmen något så fruktansvärt mycket! Det är tråkvädret är inte för mig.

Nej, nu tar jag en paus för att äta ngt. Får se om jag tittar in lite senare och uppdaterar mer ordentligt om vad som hänt den senaste tiden.

Sålänge kan ni få en härlig bild från Thailand.

♥♥♥




RSS 2.0