29 maj 2010

Hej alla. Hoppas ni har en härlig lördag vad ni än tar er för. Jag har suttit sen 10 och skrivit på uppsatsen tillsammans med Andreas. Vi lyckades bli klara med resultatdelen så nu har vi inte så överdrivet mycket kvar :) Känns skönt. Nu håller jag på att göra lite mat. Åt bara en macka imorse så jag är rätt hungrig nu. Älsklingen var söt och gjorde en bacon- och äggmacka till mig så jag orkade inte göra någon gröt efter det. Nu blir det iaf pommes med fiskpinnar. Enkelt och gott. Det är förresten lite Jessicas och min paradrätt eller nåt i den stilen hahaha. Vi kan allstå göra annan mat men detta är vad vi brukar äta när vi ses. Tradition helt enkelt. Ska se om det finns något bra att kolla på oxå. Har inga avsnitt kvar av vare sig Desperate Housewives eller One Tree Hill och Grey's får jag inte se själv. Kanske har någon bra film...

Puss ♥

Mönsterjakt

Godmorgon.

Idag skiner solen, härligt härligt :) Hoppas det är varmt oxå. Idag bjuder dagen på våran sista intervju (äntligen) och efter det har jag tänkt att gå på mönsterjakt :) yay. Eftersom Ludwigs mamma har erbjudit sig att sy min klänning så måste jag ju hitta ett bra mönster. Vet att det finns på iaf ett ställe här i stan men får väl gå runt och leta lite.

Söta Jessica har sagt att hon ska hjälpa mig med mina inbjudningskort. Är otroligt tacksam för det, jag är bara kaos när det kommer till att pyssla. Jag tycker de är kul att pyssla men att komma på bra idéer är inte min starka sida. Så det är tur att jag har Jessica :)

Nu måste jag få i mig lite frukost.

Njut av solen nu ☼

Puss ♥

Godnatt

Skulle ha gått och lagt mig för länge sen men var tvungen att kolla på sista avsnittet av Chuck. Det var jättespännande. Hoppas det blir en till säsong. Trodde verkligen att säsong tre skulle vara hemskt dålig av vissa anledningar men den var väldigt bra. Nu vill jag ha säsong 4 men jag vet inte om det kommer eftersom dehar lagt ner en massa serier.

Kollade på första Sex and the Cityfilmen förut idag när jag pausade från skolarbetet. Tyckte den var rätt bra. Hade inte sett den förut. Skulle nog vilja se tvåan oxå även fast den har fått så mycket kritik. Jag lyssnar aldrig på sånt. Tycker nästan aldrig samma sak som kritikerna.

Har ätit goda pannkakor till kvällsmat och älsklingen har nu somnat i soffan, sötnosen :) Ska försöka få liv i honom så han kan borsta tänderna.

Imorgon ska vi göra vår sista intervju. Transkriberade en förut, jobbigare än man kan tro. Det tar tid att skriva ner precis allt någon säger.

Sov så gott ♥
Jag och mina älskade systrar. Love U!


We will rock you

Jaja, jag vet att jag inte ska sitta här och skriva när jag har skolarbete att göra men det är ju mycket roligare att inte göra det :)

Lyssnar på musiken till musikalen We will rock you som sätts upp i Sverige i höst. Älskar Queen så jag skulle gärna gå och se den. Förstår bara inte varför det ska vara så himla dyrt. Över 600 kr för att sitta på en bra plats. Minns när vi köpte musikalbiljetter för runt 200 kr (eller vad var det Jessica?) Det var iaf när vi skulle se RENT i Växjö. Otroligt bra (både priset och musikalen).

Update: 90 kr betalade vi för att se världens bästa musikal, har Jessica upplyst mig om. Tänk om det kunde vara så trevliga priser idag oxå.

Hammer to fall från We Will Rock You.

Åh, vad jag vill åka till New York och lägga alla mina pengar på musikaler. Skulle vara heaven för mig helt enkelt :) Någon gång ska jag dit, så är det bara. Får nog vänta ett tag dock men det är bra för då har jag något att se fram emot.

Lite rörigt inlägg det här känner jag men jag kan ju inte vara på topp hela tiden hahaha.

Tänkte jag skulle försöka komma på vilka musikaler jag faktiskt sett live men fick total blackout. Så det får bli en annan gång.

I want to break free. Älskar både låten och videon (även om den är lite konstig :))

 

Nu ska jag transkribera lite intervjuer.

Puss ♥

 

 


Äntligen något bestämt

Det är med bröllopet har hela tiden känts ganska overkligt. Har inte direkt planerat något och vet inte i vilken ände jag ska börja ens. Det enda jag har gjort är att kolla på klänningar :) (vilket påminner mig om att jag måste börja kolla efter mönster istället nu).

Men nu känns det verkligt helt plötsligt! Idag har jag nämligen bokat våran vigselförrättare :) Så himla kul helt enkelt. Nu känns det som att jag kan börja med allt det andra oxå, nu när jag vet vilken tid jag kommer att bli fru. Det låter lite läskigt att säga det (skriva det) men på ett bra sätt. Har fjärilar i magen och längtar verkligen.

Nästa steg i planeringen blir att skicka in hindersprövningen och anmälan om efternamn. Sen måste jag få tag på Jessica så vi kan börja med inbjudningarna snart oxå.

Nu måste jag äta något. Ska iväg på spaparty hos mamma ikväll och vill inte gärna sitta där och hungra ihjäl.

Puss ♥

Nu blev det kväller

Gud, vad jag har fart runt idag. Helt slut. Har suttit på cykeln 6 gånger sammanlagt. Kanske inte låter så mycket men det känns kan jag säga. Är trött och vill helst bara sova nu. Men, sånt kan man inte hålla på med när det är skolsaker som ska fixas. Ska bli skönt att få det här seminariet avklarat så jag kan koncentrera mig på uppsatsen sen.

För tillfället håller jag på att läsa i boken som vi ska ha seminarium på men har tagit en paus för att laga mat. Det blir lax i tomatsås med bulgur. Är jätteenkelt, går fort och är väldigt gott. Älskar lax, fast inte när den är gravad och slemmig.

Imorgon ska jag försöka få tag på vigselförrättaren. Kanske bra att ha en sån :) Måste ringa skatteverket och fråga om mitt efternamn oxå. Stavar ju egentligen utan h i mitt namn men vill ha med h som farfar alltid gjorde. Så ska kolla om det går att ändra det samtidigt som man ändrar efternamn.

Nej, nu är maten klar och jag håller på att hungra ihjäl.

Puss ♥

Inte en ledig stund

Godmorgon på er eller förmiddag kanske det är :) Idag är det mycket som står på schemat och har redan hunnit vara ute på äventyr. Jag och Andreas var inne i stan vid 9 för att intervjua en förskolepedagog för våran uppsats. Jag var sen som vanligt och var helt slut när jag kom fram. Mina ben var jättesega och jag orkade lixom inte trampa. Tur att jag bara ska cykla till universitetet sen, det är inte så långt.

Ja, intervjun gick bra iaf och snart är det dags att ge sig iväg igen. Arbetsgruppen ska ses i skolan vid 11.30 för att förbereda oss inför ett seminarie i nästa vecka (vilket påminner mig om att jag borde förbereda mig själv innan vi ska träffas...) Direkt efter det åker vi till Norrköping för att få handledning av uppsatsen. Nu har vi bara 1/2 sida kvar av litteraturdelen och resten kan vi itne göra fören alla intervjuer är klara.

Imorgon har jag mitt pedagogikseminarim och är inte klar med boken så det är vad jag ska spendera kvällen med. Inget kul alls men det ska bli skönt att få det överstökat.


Nu ska jag kanske äta lite och förbereda mig.

Puss på er sötnosar ♥

Tik Tok

Nu är tre veckor med världens härligaste ungar slut. Det enda som är positivt med det är att vi bara har tre veckor kvar i skolan nu. Fast har väldigt mycket såhär i slutet - uppsatsskrivandet tar mest tid men sen har jag ett seminarium som jag skippade för ett par veckor sen och ett uppföljningsseminarie om praktiken. Usch, helt enkelt men jag ska försöka hålla mig positiv. Orkar inte gnälla hela tiden.

Idag har jag och Andreas skrivit på uppsatsen. Kom inte så långt men vi är igång igen iaf och det är bra. Vi ska ses imorgon oxå. Det kommer nog bli många dagar vi skriver. Det ska vara klart om 1 1/2 vecka ungefär så det är aningen stressigt men det ska förhopningsvis gå bra. Ingen fritid bara resten av maj haha :)

Nu ska jag kolla tvätten, plocka in resten av varorna (var på Maxi förut men orkade inte ställa in allt då) och kanske plantera lite blommor som jag fick med mig hem från Mönsterås förra helgen.

Såg förresten ett avsnitt av The Simpsons för ett par veckor sen och introt var nog bland de bästa jag sett. Måste bara visa det för er :)

Puss sålänge ♥

Massor att göra

Hej alla. Hoppas ni hade en trevlig helg. Ludwig skulle ner till Mönsterås för att dyka så jag hängde på och spenderade hela helgen där. Inget fint väder men det var skönt att få komma bort lite, mysa med djuren och bara ta det lugnt.

Nu är jag inne på sista veckan av min praktik och jag har ganska mycket att göra. Håller på med en fotouppgift med barnen, sen är det en observationsuppgift som ska hinnas med oxå. Fast det känns inte så jobbigt. Värre med allt som har med uppsatsen att göra. Ringde runt lite för att kolla om folk ville vara med på våra intervjuer men har inte fått svar än. Ska ringa ett ställe imorgon och ett annat ställe ska ringa mig.

Sen har jag två böcker att läsa, plus en del att skumma igenom till uppsatsen. Känns aningen stressigt.

Nej, jag ska väl fortsätta läsa och sen hoppa in i duschen. Vill gå och lägga mig tidigt ikväll så jag för en gåns skull kan vara pigg när jag vaknar :)

Puss sålänge ♥

Ludwig presenterar nästa spel

dsc00467 (MMS)

Ludwig presenterar nästa spel


On our way

dsc00463 (MMS)

On our way


Streetjazzen

Nu har jag lyckats lägga upp videon av våran dans som Ludwig spelade in. Det var så fruktansvärt roligt att dansa den här koreografin. Så stort tack till Jonna som fick mig att tycka street var roligt! :)

Koreografi: Jonna Bäck

Låtar: Lovestoned (Justin Timberlake)

On to you (Clinton Sparks feat. Pitbull)


Happy happy happy

Det kommer inte bli något klagande alls i det här inlägget :) Jag är nämligen rätt glad för tillfället. Ludwigs mamma fyller år idag så vi har varit där och ätit lite mat och firat henne. Det var jättegod mat med någon ljummen sallad. Men iaf så undrade hon hur det gick med bröllopsplanerna och Ludwig klagade (märk väl, inte jag haha) på att jag bara kollade på dyra klänningar. Hans mamma sa då att hon kunde sy min klänning :) Så nu är jag glad. Kommer kunna få den precis som jag vill ha den. Nu ska jag bara hitta ett mönster oxå.

Ungefär den här stilen vill jag ha. Väldigt prinsessigt ska det vara iaf



Imorgon åker vi till Mönsterås. Stannar till på söndag. Ska bli skönt att åka bort lite och vila upp sig inför sista vfu-veckan. Har verkligen haft jättekul den här perioden, så det ska bli lite tråkigt att det snart är slut. Fast skönt för det betyder att jag snart klarat av ett år av pluggande. Bara 1 1/2 år kvar efter det.

Lite stolt över mig själv. Har nämligen lyckats fixa lite med bloggdesignen helt själv. För mig är det en bedrift för sånt är verkligen inte jag. Har aldrig kunnat sånt. Ändrade mest fonter och lite färg men det gjorde ganska mycket för utseendet ändå tycker jag.

Nu ska jag borsta mina tänder och sen gå och sova.

Godnatt på er sötnosar ♥

Trodde jag skulle klara mig

Fattar inget. Sitter här med näsan full av snor, kan inte andas och det kliar i halsen. Jag trodde att jag skulle förskonas mot förkylningar ett tag nu. Var ju nyss sjuk :( Blä, helt enkelt. Så där, nu har jag klagat färdigt för idag ( iaf om förkylningar haha)

Hamnade i världens regnoväder när jag cyklade hem från kören igårkväll. Kollade på de mörka molnen när jag satte mig på cykeln och tänkte att det där inte såg så bra åt. Och minsann, jag hann åka ett par hundra meter sen så kände jag den första regndroppen. Denna försökade sig snabbt till många många fler regdroppar och jag var inom ett par sekunder genomblöt. Tur att jag var på väg hem iaf, då känns det inte lika jobbigt.

Denna lediga dag ska spenderas läsandes är det tänkt men vi får väl se hur det blir med den saken. Bara jag gör någonting idag så är jag nöjd. Vill inte att det blir som det brukar bli för mig, att jag har hur mycket tid som helst men inte gör ett dugg iaf.

Ska börja med att äta frukost :)

Pusspuss ♥

Det kommer alltid att finnas en kvinna i gummi som vill flirta med mig

Söta Jessica har lyckats få upp vårat RENT-klipp på youtube. Saknar verkligen alla de gånger vi har kört denna fantastiska musikal.

Det låter kanske inte otroligt bra men det struntar jag faktiskt i. Vi hade så fruktansvärt roligt när vi gjorde det här så det väger upp :)

Enjoy!

Nu åker jag och sjunger. Sista repet för terminen.

Puss ♥


Svärord

Har blivit förkyld igen. Hoppades att det kanske inte skulle bryta ut men så fort jag tänkt tanken kom det. Är trött, hängig och täppt i näsan. Blä. Skönt att det är långhelg nu iaf (eller snart iaf) så jag kan vila upp mig lite. Ska kanske hänga med till Mönsterås, har inte bestämt mig än.

Älsklingen har varit världens gulligaste idag. Han gick till affären utan att jag hade sagt något. Då blev jag glad :) Jag vet, det låter kanske konstigt att bli glad åt ngt sånt men efter ett par år i ett förhållande är det verkligen de små sakerna som betyder mest.

Det blev tacos till kvällsmat och sen hoppade jag in i duschen. Testade mitt nya balsam från John Frieda. Håret blev väldigt lent när jag sköljde det men vet inte hur slutresultatet blir än.

Nu ska jag smörja in mig och gå och sova. Imorgon ska jag fortsätta ta kort med ett par av barnen på dagiset, kommer nog bli roligt. Sen är det helg :)

Godnatt på er mina sötnosar ♥


Mina favoritblommor

dsc00460 (MMS)

Mina favoritblommor


Gaah

Försöker få ihop någon slags ekonomiöversikt för konserten som vi hade i lördags. Fattar inte hur jag kan vara så himla kass på det här vissa dagar. Ibland så fattar jag verkligen allt jag gör men som idag är de bara kaos i huvudet. Ska strax i iväg på styrelsemöte och ville haft lite siffor klara om någon undrade hur det gick men nu går ju inte det. Dessutom stämmer det inte. Så jag måste få hjälp av älsklingen någon dag så vi kan gå igenom allt.

Håller nog på att bli förlyld igen :( Känner mig hängig och trött. Usch, jag var ju nyss sjuk. Har en massa att göra, har verkligen inte tid med att må dåligt. Sorry för allt gnäll men det är en sån dag idag och jag har ingen här hemma att klaga till.

Nej, jag måste ta tag i allt nu. Hatar att känna mig så här, som att inget jag gör duger eller att jag inte kan göra något alls.

Varför kan ingen komma och ta hand om mig och fixa allt så jag inte behöver oroa mig?

Jobbig parkering

dsc00459 (MMS)

Jobbig parkering


Time to get moving part 1

Jaha, då var det väl dags för en rejäl uppdatering kring Stockholm, konsert & dansföreställningar. Vet att det har dröjt men ibland är humöret inte på topp för att skriva en massa. Får nog ta det i omgångar, blir så hemskt mycket att läsa annars och jag vill ju inte tråka ut er totalt.

Då sätter vi väl igång då...

Stockholmsbesök med mys, shopping & Bounce

I slutet av april begav jag mig till huvudstaden för att kolla på Bounce med världens bästa Jessica. Hade aldrig sett dem live förut så jag visste inte rikigt vad jag hade att vänta mig men tänkte att eftersom jag älskar dans så var det något jag bara måste se innan de la av.

Kom upp på lördag förmiddag och lyckades på något mirakulöst sätt ta mig till Jessicas nya kvarter långt ut på landet :) Det gick smidigare än jag trott fast Jessica misslyckades i att möta upp mig på en gång som hon hade lovat. Där stod jag ensam och utelämnad till vildmarkens faror i säkert flera minuter innan jag skymtade henne och Dan i horisonten.

Jag gick sedan husesyn, åt den traditionella rätten fish 'n' chips & kollade på Jessicas dans. Jag fick min dagliga motion genom att springa ett par gånger i alla trapporna mellan danssalen och receptionen då Jessica glömde bort att nämna att jag var tvungen att ha en speciell gästbiljett för att få sitta med. Kul att se musikaldans men läraren var inte världens roligaste. Tacka vet jag Jonna som faktiskt går igenom stegen ordentligt i våra koreografier.

Efter den dansen åkte vi vidare till Kulturama för att se på annan dans. Det fanns ett par bra nummer men det var mycket modernt som nog aldrig kommer gå hem hos mig. Det måste väl finnas andra dansstilar att välja om man ska göra ett solo? Eller kan folk bara dansa modernt nu för tiden? Det var kul iaf och de var duktiga.

Någon gång han jag även med att shoppa min efterlängtade klänning + ett par leggins på Gina Tricot.

Morgonen efter var det dags för det jag var där för, Bounce. Fast först tog vi oss ut till Kista för att besöka NewYorker. Har inte varit där förut men åker gärna dit igen. Food Courten var nästan roligast. Det fanns hur mycket som helst att välja på så beslutsångesten var stor. Valde tillslut spansk mat. Sen shoppades det gråa mjukisbyxor på NewYorker och fina örhängen. Båda två till den stundande dansföreställningen. Tro mig, jag hade aldrig inhandlat grå mjukisbyxor annars, gillar det inte alls.

Väl framme vid Globen kom vi på att det inte var så smart att handla innan. Fanns nämligen ingenstans att lämna av sina grejer. Eller vi hittade iaf ingen sådan plats så vi fick knyta fast våra påsar i jackorna som vi köt runt midjan. Aningen osmidigt men vad gör man?

Showen var iaf så himla bra. Det var verkligen sjukt kul att se dem. Fattar inte hur de kommer på allt. Har inga bra bilder för jag tog inte med kameran. Visste inte om det var tillåtet men tog några bilder med mobilen. Får se om jag någon gång hittar en sladd så de kan få komma och bo i datorn istället. Lägger upp en video från YouTube om ni inte har sett ngt alls från showen än. Om ni är snälla kanske det kommer mer sen :)


På måndagen var det dags att åka hem. Tråkigt men vi har sagt att vi ska ses snart snart igen. Har ju inbjudningar att skriva :) Yay

Det får räcka just nu. Har ni orkat läsa enda hit så grattis till er. Nu ska jag fixa lite andra saker som bokföring, tvätt och matlagning.

Puss mina änglar ♥

No fun

Jag är så himla trött idag. Somnade i vanlig ordning i soffan igårkväll efter en hektisk dag på Forumteatern. Ska alleles strax fixa iordning mig och äta frukost. Sen ska jag till tandläkaren för att laga ett stort hål :( Vill inte. Hade hellre åkt till Norrköping och mina mysiga ungar på förskolan. Fast det är skönt att det blir en väldigt kort vecka tack vare att jag är ledig idag. Får försöka ta det onda med det goda eller nåt.

Igår var jättekul! Men det är tråkigt att det är över och inte vet jag vad som händer i höst heller. Jonna ska antagligen inte ha den här gruppen mer och då finns det typ ingenting som jag vill dansa. Fast å andra sidan vet jag ju faktiskt inte vart jag befiner mig i höst heller.

Berättar mer om helgen senare. Måste verkligen komma igång nu.

Puss sålänge ♥

På väg hem från dansen :-)

dsc00454 (MMS)

På väg hem från dansen :-)


Ljuvliga töser, dancing & happy birthday

Hej på er. Jag vet att det var länge sen jag skrev men har verkligen inte haft någon inspiration till att sätta mig här. Har inte så mycket tid nu heller, ska strax iväg på spelkväll men lite hinner jag nog skriva :)

Nu har jag haft en veckas vfu och det har varit väldigt kul. Vet att jag ofta klagar innan jag ska ut på praktik men den här gången känns det bra. Trivs jättebra med alla mysiga barn och trevliga pedagoger. Går bra tider nu oxå, så jag känner mig inte helt slut när jag kommer hem. Blir lite långhelg nu oxå för jag ska till tandläkaren på måndag och då är jag ledig. Hade visserligen hellre varit på förskolan men jag kan inte skjuta upp tandläkarbesöken längre, måste verkligen fixa mina tänder innan alla trillar ut.

Helgen blir inte lugn för 5 öre. Imorgon ska vi fira pappa som fyller 51 och direkt efter bär det av till LiHtösens vårkonsert. Hoppas ni kommer dit, ni vi väl inte missa vårens bästa konsert? :P Nej, jag tror verkligen det kommer bli hur bra som helst. Ska bli kul att stå på scen igen. Jag är förresten konfrencier, lite nervöst men det ska nog gå bra.

På söndag har vi dansuppvisning. Ska oxå bli fruktansvärt roligt! Men tråkigt att det är sista dansen för terminen och kanske på länge. Inte säkert det blir någon streetjazz i höst :( Vet inte vad jag ska göra då isf. Älskar verkligen att dansa och vill inte för allt i världen sluta med det. Önskar någon kunde komma och ta över klassen om Jonna inte hinner med oss.

Nu ska jag kolla vad True Blood-böckerna kostar och sen göra iordning mig. Lovar en uppdatering av Stockholmsbesöket senare, (imorgonkväll kanske) Jessica, klagade nämligen :)

Puss på er sötnosar ♥

Kolla min söta tröja jag köte idag på NewYorker. Blev kär i den när jag hittade den i Kista men den fick inte följa med hem förens idag. Yay :)


Nämen, tänka sig :)


RSS 2.0